fbpx

Smertelindring med cryoterapi

Smerter kommer i mange forskellige forklædninger. Cryoterapi er med til at lindre flere former for smerter.

Oplever du kroniske smerter, så kan cryoterapi være til stor hjælp. Med cryoterapi går man ind og påvirker bl.a. nervesignalerne som dermed går ind og nedsætter kroppens transmission, hvilket kan reducere mængden af de smertesignaler der bliver sendt op til hjernen.

Cryoterapi har også en antiinflammatorisk virkning.

Under en cryobehandling vil du opleve en stigning i hormonet noradrenalin, som er kroppens naturlige smertestillende middel. Via undersøgelser har man fundet frem til at kroppen producerer 3-5 gange mere noradrenalin under samt efter en cryobehandling.

Cryoterapi som smertelindring ved fibromyalgi og migræne

Mange mennesker oplever en reducering i smerter efter helkrops cryoterapi. Herudover oplever mange migrænepatienter at cryoterapi har en smertelindrene effekt. Når der opstår migræne er det en udvidelse af de kraniale blodkar, som også kaldes vasodilatation. Der er vist via undersøgelser at anvendelse af afkøling specielt i starten af et migræneanfald, kan være med til at reducere smerterne. Afkølingen er dermed med til at forhindre udbruddene af migræne og dermed også reducere de smerter der kan medfølge.

Cryoterapi for sportsudøvere

For at forkorte restitutionstiden benytter flere sportsudøvere cryoterapi. De oplever bedre muligheder for at øge deres præsentationsevne da regenereringen af muskler og væv bliver væsentligt forbedret.

Med cryoeterapi vil du opleve en højere præsentationsevne, nedsættelse af smerter samt muskelømhed efter træning.

Bemærk: Er du i tvivl om din sundhedstilstand egner sig til cryoterapi, så anbefaler vi at du søger konsultation hos egen læge inden behandling. Udover dette henvises der til en erklæring du underskriver forud for din behandling.