fbpx

Vægttab og bodyshaping

Ønsker du at reducere din vægt? Så er det veldokumenteret at cryoterapi kan hjælpe. Der kan dog ikke gives et konkret svar på hvor mange behandlinger man skal igennem, for at opnå et ønsket resultat.

Med behandling via cryoterapi går kulden ind og stimulere din krop, samt dit stofskifte sættes på overarbejde. Kroppen vil automatisk forsøge at opretholde den normale kropstemperatur imens du er i kulden. Dette bruger kroppen en stor mængde energi på, og det samme sker når du træder ud af kammeret, her bare modsat af hvad kroppen gjorde da den trådte ind i kulden.

Når du træder i kammeret, opstår der en opvarmningsproces, her vil kroppen bruge en masse energi på at komme tilbage til kropstemperatur.

Under denne behandling kan du altså forbrænde op til 600 kalorier, i det kroppen bruger så meget energi på at fastholde dens normale temperatur.

I nyere forskning kan man konkludere at cryoterapi har en gavnlig effekt på kroppens fedtceller. I kroppen har vi både brune og hvide fedtceller, hvor disse bliver påvirket på forskellige måder.

Der er både passive og aktive fedtceller i kroppen.  De hvide fedtceller som er de passive fedtceller, er dem som opbevarer fedtcellerne. Det er primært det fedt der sidder på maven, lårene og hofterne, det er også de fedtceller som er sværest at komme af med.

Derudover har vi de brune fedtceller, som er de fedtceller der sidder i hals, skuldre og øverste af ryggen, de er derimod de aktive fedtceller.

Det vil sige at de brune fedtceller ikke oplagrer fedt i perioder, hvor vi indtager få kalorier.

Så drømmer du om at tabe fedt, kan cryoterapi anbefales.

Dette betyder at du forbrænder mange kalorier allerede under første behandling. Forskning viser desuden at det med tiden vil være med til at omdanne hvide fedtceller til brune fedtceller. Cryoterapi kan altså hjælpe dig på mange måder, for at du opnår dit ønskede mål.